Guláš trošku jinak…s hlívou ústřičnou

Vyzkoušejte guláš trošku jinak – s hlívou ústřičnou – přípravou se od běžného guláše neliší až na to maso :), kterého máme stejně i tak dostatek.

Co přidat na nákupní seznam – pro 4 jedlíky?

  • hlíva ústřičná – 600 g (může být i více)IMG_0264
  • cibule – 600 g
  • česnek – 4 stroužky
  • sladká mletá paprika – 2 polévkové lžíce
  • rajský protlak – 1ks (80 g)
  • mletý kmín – 1 lžička
  • majoránka – 2 lžičky
  • řepkový olej
  • pepř
  • sůl

Jak na to?

V kastrolu rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme na proužky nakrájenou omytou hlívu.

Opečeme a podlijeme menším množstvím vody, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Dusíme do změknutí.

Ve finále zasypeme majoránkou a bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.

Tip: Můžeme podávat posypané slabými proužky cibule.
Pokud neodpaříte tolik vody vznikne Vám výborná „gulášovka“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.