Vyzkoušejte guláš trošku jinak – s hlívou ústřičnou – přípravou se od běžného guláše neliší až na to maso :), kterého máme stejně i tak dostatek.
Co přidat na nákupní seznam – pro 4 jedlíky?
- hlíva ústřičná – 600 g (může být i více)
- cibule – 600 g
- česnek – 4 stroužky
- sladká mletá paprika – 2 polévkové lžíce
- rajský protlak – 1ks (80 g)
- mletý kmín – 1 lžička
- majoránka – 2 lžičky
- řepkový olej
- pepř
- sůl
Jak na to?
V kastrolu rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme na proužky nakrájenou omytou hlívu.
Opečeme a podlijeme menším množstvím vody, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Dusíme do změknutí.
Ve finále zasypeme majoránkou a bez pokličky necháme odpařit přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.
Tip: Můžeme podávat posypané slabými proužky cibule.
Pokud neodpaříte tolik vody vznikne Vám výborná „gulášovka“.