Krůtí kuličky se zeleninou (vše v 1 plechu)

Jestli máte dilema, co připravit na oslavu, kde budou i děti, tohle je fajn recept. Navíc je z jednoho plechu, takže jen dáte do trouby a nestaráte se :).

Co si připravit (cca pro 5 osob)?

  • 1 kilo mletého krůtího masa (já doma umlela krůtí prsa)
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 2 lžíce zakysané smetany nebo lučiny
  • 2 prolisované stroužky česneku – možno vynechat
  • 2 hrsti nahrubo nastrouhané dýně
  • 2 hrsti nahrubo nastrouhané mrkve
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl, pepř

Příloha:

  • 8 středních brambor
  • 1 střední dýně Hokkaidó
  • 4 mrkve
  • 2 cibule
  • 300 ml vody

Jak na to?

  1. Všechnu zeleninu očistíme (já dýni Hokkaidó neloupu).
  2. Brambory nakrájíme na měsíčky.
  3. Mrkev, cibuli a dýni (tu nenastrouhanou) rozdělíme na kousky podobné bramborám. (Kousek dýně dejte stranou, nastrouhejte ji a přidejte k masu).
  4. Nakrájenou zeleninu vložíme na dno plechu a podlijeme vodou.
  5. Mleté maso a všechny ostatní suroviny uvedené v první části receptu spolu smícháme v míse.
  6. Pak tvarujeme kuličky a ty pokládáme nahoru na zeleninu na plechu (směs vyjde cca na 15 velkých kuliček).
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 30 minut na 200°C a další 30 minut na 180°C (záleží na troubě a velikosti kuliček).
A hurá servírovat…