Tvarohový koláček s jablky a skořicí

Tenhle koláček je ideální rychlovka pro ranní mlsání…
Navíc je do malé formy, takže je fajn pro jednoho nebo dva mlsálky.

 Co si připsat na nákupní seznam?

 Spodní korpus:
– 120 g špaldové hladké mouky (já používám celozrnnou z Lidlu)
– 1 vejce
– med (nebo nějaké jiné sladidlo)
– asi 50 g rozpuštěného kokosového oleje (nebo másla)

 Tvarohový krém:
– 2 tvarohy
– jogurt nebo mléko na zředění
– med (nebo nějaké jiné sladidlo)

 Vrchní vrstva:
– 2 jablka
– skořice

 Ze surovin na korpus vyprajeme těsto (je docela tuhé).
 Vymažeme si formu na biskupský chlebíček (ideálně máslem).
Těsto roztáhneme po dně formy.
 Pak potřeme tvarohovým krémem,
 Jablíčka si nakrájíme na plátky a poklademe nahoru.
 Nakonec je lehce posypeme skořicí.
 Pečeme asi 35 minut na 180 st.C.

Pozor pozor:
nelekejte se – ikdyž se Vám zdá tvarohový krém tekutý, po zchlazení ztuhne, nebojte se 🙂.

Přejeme hezké snídaňové mlsání
Vaše Vrbička a Chia

IMG_1824

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.