Pečená cizrna

Jak nápaditě využit cizrnu (třeba i to, co máte zamraženou v zásobě)?
Udělejte si křupavou pečenou cizrnu s kořením.
Můžete ji použít jako zdravé křupání místo brambůrků, skvělá je do jakéhokoliv salátu, na ozdobení polévek, pomazánek apod.

Můžete si cizrnu uvařit – namočit min. 8 hodin a pak ji vařit cca 40 až 50 min. Případně použít už předpřipravenou.

Co si připravit?

  • 300 g uvařené cizrny (nebo 1 konzerva cizrny)
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíce řepkového oleje

Jak na to?

  1. V misce promícháme olej s kořením a sirupem.
  2. Cizrnu promícháme s takto ochuceným olejem.
  3. Rozložíme na pečící papír a pečeme cca 20 min. na 180 st.C
  4. Během pečení cizrnu cca 2 krát promícháme, aby se nám propekla ze všech stran.
A je hotovo…