Jak nápaditě využit cizrnu (třeba i to, co máte zamraženou v zásobě)?
Udělejte si křupavou pečenou cizrnu s kořením.
Můžete ji použít jako zdravé křupání místo brambůrků, skvělá je do jakéhokoliv salátu, na ozdobení polévek, pomazánek apod.
Můžete si cizrnu uvařit – namočit min. 8 hodin a pak ji vařit cca 40 až 50 min. Případně použít už předpřipravenou.
Co si připravit?
- 300 g uvařené cizrny (nebo 1 konzerva cizrny)
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky javorového sirupu
- ¼ lžičky soli
- 1 lžíce řepkového oleje
Jak na to?
- V misce promícháme olej s kořením a sirupem.
- Cizrnu promícháme s takto ochuceným olejem.
- Rozložíme na pečící papír a pečeme cca 20 min. na 180 st.C
- Během pečení cizrnu cca 2 krát promícháme, aby se nám propekla ze všech stran.