Vyrazila jsem pro inspiraci do Prahy 🙂 na kurz Martina Škody… Znáte ho?
Martin Škoda, kterému se přezdívá český Jamie Oliver, je úspěšný moderní český kuchař. A já vyrazila na jeho kurz Česká klasika podle Martina Škody v krásné škole vaření Cocina Rivero v centru Prahy.
Sešla se parádní parta lidí a byla radost s nimi trávit pohodový čas při vaření. Navíc Martin je moc milý a trpělivý učitel.
Vaření a ochutnávání jsme začali filetem ze pstruha s lehkým bramborovým salátem. Můj první rybí filet byl na světě a divím se, že je to tak easy :). Bramborový salát je pecka a určitě se na něj můžou moji strávníci brzo těšit.
Další chod byl kváskový chleba plněný marinovaným vepřovým s marinovaným zelím…takové fajn párty jídlo.. To už jsem byla nacpaná k prasknutí a čekaly nás ještě dva chody.
Rajskou s krupicovými noky nám naservíroval sám Martin. Noky mě překvapily jak jsou snadné a rychlé.
A sladká tečka byl jahelník s jablky.
Prostě paráda a moc hezký zážitek, škola je komorní, moc milá, pořádají spoustu dalších kurzů z mezinárodních kuchyní. Jejich web je: www.cocinarivero.cz
Víc o Martinovi najdete na jeho webu: www.martinskoda.cz
Jeho kuchařku Škoda nevařit 2 – Kuchařka plná akce si budu přát k svátku :).