Žampionový paprikáš

Chutný a rychlý recept bez masa, navíc veganský (bez živočišných produktů) 🤎🤎🤎.

Co si připravit (na 2 porce)?

  • 1 cibule
  • řepkový olej
  • 1 PL mleté červené papriky
  • 250 g žampiónů
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml rostlinné smetany
  • kukuřičný škrob
  • příloha: těstoviny

Jak na to?

  1. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli (dosklovata, cca 5 minut).
  2. Potom zasypeme červenou paprikou (dlouho neopékejte, ať se nespálí).
  3. Přidáme na kousky nakrájené žampiony. Opékáme cca 2 minuty.
  4. Zalijeme vývarem.
  5. Osolíme, opepříme. A vaříme dál 5 minut.
  6. Smícháme si smetanu se škrobem (podle toho jakou chcete hustotu).
  7. Necháme provařit, případně dochutíme.
  8. Podáváme s těstovinami.
A už si jen pochutnáváme…

Ve videu: