Čarodějnice se nám pomalu blíží. Letos je oslavíme znovu netradičně. Tak zkuste třeba i čarodějnický recept.
Co si připravit (na 12 hadů)?
- 130 g hladké špaldové mouky
- ½ lžičky soli
- 7 g čerstvého droždí
- 140 g bílého jogurtu
Ozdoba:
- 3 olivy
- ½ červené papriky
- 1 vejce
- může být: hrst tymiánu nebo rozmarýnu
Jak na to?
-
- V míse smícháme prosátou mouku se solí, rozdrobeným droždím a jogurtem.
- Pečlivě rukama propracujeme na měkké dobře zpracovatelné těsto.
- Rozdělíme ho na 12 stejných kousků.
- Z každého kousku vyválíme hada o tloušťce 1 cm (Pokud bude těsto moc lepit, podsypte ho.).
- Vezmeme špejli a hada kolem ní obtočíme.
- Hady položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Z oliv nakrájíme malé trojúhelníčky na oči. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé jazýčky.
- Hlavičku lehce zploštíme. Jazýčky vsuneme pod hlavičku a pořádně přitlačíme. Očka jemně zatlačíme do hlavičky.
- Potřeme rozšlehaným vejcem.
- Pomazané hady můžeme posypat ještě nasekaným tymiánem nebo rozmarýnem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.