Pečení hadi

Pečení hadi jsou čarodějnický recept

Čarodějnice se nám pomalu blíží. Letos je oslavíme znovu netradičně. Tak zkuste třeba i čarodějnický recept.

Co si připravit (na 12 hadů)?

  • 130 g hladké špaldové mouky
  • ½ lžičky soli
  • 7 g čerstvého droždí
  • 140 g bílého jogurtu

    Ozdoba:

  • 3 olivy
  • ½ červené papriky
  • 1 vejce
  • může být: hrst tymiánu nebo rozmarýnu

Jak na to?

    1. V míse smícháme prosátou mouku se solí, rozdrobeným droždím a jogurtem.
    2. Pečlivě rukama propracujeme na měkké dobře zpracovatelné těsto.
    3. Rozdělíme ho na 12 stejných kousků.
    4. Z každého kousku vyválíme hada o tloušťce 1 cm (Pokud bude těsto moc lepit, podsypte ho.).
    5. Vezmeme špejli a hada kolem ní obtočíme.
    6. Hady položíme na plech vyložený pečicím papírem.
    7. Z oliv nakrájíme malé trojúhelníčky na oči. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé jazýčky.
    8. Hlavičku lehce zploštíme. Jazýčky vsuneme pod hlavičku a pořádně přitlačíme. Očka jemně zatlačíme do hlavičky.
    9. Potřeme rozšlehaným vejcem.
    10. Pomazané hady můžeme posypat ještě nasekaným tymiánem nebo rozmarýnem.
    11. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.

Pečení hadi jsou čarodějnický recept

Pečení hadi recept na dětské čarodějnické občerstvení