Dýňové ravioly

Dýňové ravioly

Je čas dýňování, tak proč si nedat třeba ravioly s dýňovou náplní.
A jde to úplně snadno i bez strojku.

Co si připravit?

Na těsto

  • 500 g celozrnné špaldové mouky (já ji kupuju v Lidlu)
  • 5 vajec
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl
  • asi 100 ml vody
  • 1 vejce na potření

Na náplň

  • 300 g předpečené dýně (Hokaidó nebo máslová)
  • 100 g Lučiny
  • 2 snítky tymiánu
  • 1–2 stroužky česneku
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Dokončení

  • 1 lžička dýňového nebo jiného oleje
  • 2 lžíce opražených dýňových semínek
  • rukola
  • parmezán – můžete vynechat

Jak na to?

  • Dýni zbavíme semínek, nakrájíme ji na větší kousky (pokud použijete Hokaidó, nemusíte ji ani loupat)
  • Dáme ji péci na 180°C na 30 min do trouby.
  • Po vyjmutí z trouby ji rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.
  • Mezitím si připravíme těsto na ravioli: Mouku promícháme s vejci, olivovým olejem a špetkou soli. Podle potřeby přidáme trochu vody a hněteme, až vznikne pevnější těsto.
  • Zabalíme ho do potravinářské fólie a uložíme alespoň na 30 minut do lednice.
  • Teď připravíme náplň: Vychladlou dýňovou dužinu promícháme s Lučinou, odrhnutou snítkou tymiánu a drceným česnekem. Dochutíme solí a pepřem.
  • Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené ploše na velmi tenké pláty.
  • Z těsta pomocí sklenice nebo vykrajovátka vykrojíme větší kolečka.
  • Některé potřeme rozšlehaným vejcem a poklademe kopečky náplně.
  • Další kolečka položíme na náplň a okraje přitlačíme vidličkou k sobě.
  • Ravioli vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 3 minuty, poté co vyplavou na hladinu.
  • Vylovíme je, přelijeme olejem a posypeme dýňovými semínky, rukolou a parmezánem.

A už si mlaskáme…

IMG-20170916-WA0004

IMG-20170916-WA0000

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.