DOMÁCÍ TORTILLY a MISTIČKY

Není nic lepšího než letní lehká domácí rodinná večeře a na tu je tenhle recept úplně ideální.

Suroviny:

– 2 hrnky hladké mouky
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 hrnku rostlinného oleje
– 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů
– 1/2 hrnku teplé vody

 Nejprve promícháme mouku se solí a kypřícím práškem.
 Přidáme olej.
 Potom přimícháme vodu. Pokud je těsto ještě moc sypké přidejte vodu. Těsto by mělo mít tužší konzistenci.
 Těsto necháme půl hodiny odpočinout.
 Vytvoříme asi 8 kuliček. Přikryjeme je vlhkou utěrkou a necháme ještě přibližně 15 minut odpočívat.
 Na pomoučeném válu vyválíme z bochánků kulaté placky o tloušťce asi 1/2 centimetru (nebojte se je rozválet je hodně natenko). Nepřekládejte je, aby nebyly příliš tuhé.
 Rozpálíme na sucho velkou pánev a tortilly v ní smažíme dokud nezačnou mít tmavé flíčky z obou stran.

A co k tomu?
Výborné jsou MISTIČKY :* do každé dáte něco a každý si vybere, co má rád.
My jich měli asi 8 🙂 – nastrouhaná mrkev, rajčata na plátky, ledový salát, kukuřice, rozmačkané fazole, baby špenát, osmažená paprika a největší „pecka“ byla mozarellová směs (o tu se s vámi podělím zítra- RECEPT).

Dobrou chuť
Vaše Vrbička

img_9534

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Napsat komentář