Dýňové rizoto

Je určitě čas na další dýňový recept. Navíc je tak jednoduchý, že ho zvládnete levou zadní.Inspirovala jsem se videem od Maruška.VEG

Co si připravit na 2 porce?

– 200g rýže (arborio nebo klidně jiný druh)
– 1 litr zeleninového vývaru
– 1 střední dýně hokaidó
– 2 cibule – na kostičky nakrájená
– 1 lžíce řepkového oleje
– dochucení: sůl, pepř
– ozdoba: pažitka


Dýni rozpůlíme a vydlabeme dužninu a semínka uvnitř.
Vůbec nemusíme loupat. Dýni nakrájíme na měsíčky a dáme ji přibližně na půl hodiny péct na 200°C(ideálně plech pomažte maličko olejem, jinak se přichytne), až bude měkká a zlatavá.
Mezitím si uvaříme rýži ve vývaru.
Na pánvi si osmahneme „doskolovata“ pokrájenou cibulku.
Polovinu pečené dýně rozmixujeme s troškou vody.
Zbytek dýně pokrájíme na kostičky.
Vše krátce smícháme a pomícháme na pánvičce, lehce osolíme a opepříme.
Kostičky dýně poklademe nahoru. Posypeme nakrájenou pažitkou… a haloweenský recept je hotov

Dobrou chuť
Vaše Vrbička

PS: Chcete i video? Klikněte zde.


Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

2 thoughts on “Dýňové rizoto

Napsat komentář